dimecres, 30 de maig del 2018


El "podcast" i la ràdio a la carta.
- RàdioParra -



Fins no fa molt de temps els radiooients no podíem tornar a escoltar una entrevista, un programa, o qualsevol altre contingut radiofònic interessant. La ràdio en directe era l'única possibilitat. 

Ara, la tecnologia ens ha obert un ventall d'alternatives a la tradicional ràdio en directe. Una d'aquestes alternatives ha estat l'arribada dels "podcast".

El podcast és una gravació en format digital (normalment en mp3) d'un contingut radiofònic que ja s'ha emès en directe (entrevista, programa, butlletí informatiu... ). Aquest contingut es puja després a la pàgina web de la ràdio per a que els oients puguen tornar a escoltar o descarregar, quan ells vullguen.  

Hui en dia, els podcasts són utilitzats per la majoria d'emissores de ràdio per oferir tot un ventall de continguts multidisciplinars. També podem trobar aplicacions per a mòbil que ens permeten escoltar diversa informació radiofònica en qualsevol lloc i moment. És el que anomenem "ràdio a la carta".

La ràdio, actualment, ja no és únicament l'emissora tradicional que emet amb una llicència a través d'un dial corresponent de la freqüència modulada, sinó també aquella emissora que ho fa únicament mitjançant podcasts.

En RADIOPARRA hem apostat per aquesta modalitat de ràdio. Una ràdio amb pocs mitjans tècnics: ordinador, programa informàtic de gravació (Audacity), taula de so, microfonia i un blog on posar tots els continguts. Volem una ràdio pedagògica, educativa, que ajude als nostres alumnes a treballar de forma cooperativa, que ens ajude també a mostrar-nos a l'exterior, però sobretot: que la ràdio siga l'excusa per a aprendre a ser millors persones.


Ignasi Lloret.



vídeo promocional




 ______________________________________________ Treballs 4PR4  ______________________________________________